Articole

Ce este si care este rolul unui alternator auto?

alternator auto

Un alternator auto este un dispozitiv esential in sistemul de incarcare al unei masini. Acesta este responsabil pentru generarea electricitatii necesare pentru a alimenta sistemul electric al masinii si pentru a incarca bateria.

Functia principala a unui alternator este de a transforma energia mecanica in energie electrica. In timp ce motorul masinii functioneaza, alternatorul este conectat la acesta printr-un curelet si este actionat de rotatia motorului. Atunci cand motorul este pornit, alternatorul incepe sa se roteasca si genereaza curent electric.

Alternatorul are o bobina de infasurare numita rotor, care este alcatuita dintr-un miez de fier si un infasurator. Atunci cand rotorul se roteste in interiorul unui camp magnetic creat de o parte fixa a alternatorului numita stator, se induce o tensiune electrica in infasuratorul rotorului. Aceasta tensiune alternativa generata este apoi convertita in curent continuu prin intermediul unui sistem de diode si este utilizata pentru a alimenta sistemul electric al masinii si pentru a incarca bateria.

Principalele functii ale unui alternator auto includ:

1. Alimentarea sistemului electric al masinii: Alternatorul furnizeaza curent electric pentru iluminare, sistemul de aprindere, sistemul de alimentare cu combustibil, sistemul de control al motorului si alte componente electrice ale masinii.

2. Incarcarea bateriei: Alternatorul incarca bateria masinii in timp ce motorul functioneaza. In timpul deplasarilor, alternatorul furnizeaza curent electric suplimentar pentru a compensa consumul de energie al sistemului electric si pentru a mentine bateria incarcata.

3. Inlocuirea energiei consumate: Alternatorul furnizeaza energie electrica pentru a inlocui energia consumata de bateria masinii in timpul pornirii, atunci cand sistemul de aprindere si alte componente electrice necesita o cantitate mare de curent electric.

Alternatorul este o componenta esentiala pentru functionarea corecta a sistemului electric al masinii si pentru mentinerea bateriei incarcate. Daca alternatorul nu functioneaza corect, sistemul electric al masinii se poate descarca, iar bateria se va epuiza in cele din urma. In astfel de cazuri, inlocuirea alternatorului poate fi necesara pentru a restabili functionarea normala a masinii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Weight
  • Dimensiuni
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compara
4
0